RABARBARŲ VYNAS
25 litrams vyno užraugti Tai dar vienas mano mėgstamas vynas. Beje rabarbarai vynui gaminti tinkami tik gegužės ir birželio mėnesiais. Seni, peraugę ar sumedėję rabarbarai suteikia vynui kartų skonį. Naudojami tik koteliai. Rabarbarai turi oksalo rūgšties, kuri neutralizuojama kreida. RABARBARŲ SU RAZINOMIS VYNAS 11,5 kg rabarbarų kotų 1,5 kg baltų besėklių razinų 4–5,5 kg cukraus (priklausomai nuo to, kokio stiprumo vyną gaminsite) 7 g maistingųjų medžiagų „Nutriferm Start VIT FLO“ 10 g konservanto „Sorbosol“ 1 pakelio vyno mielių baltojo ir rožinio vyno gamybai. Mieles rinkitės pagal tai, kokios rūšies vyną gaminsite: 10 g „Steinberger“ – sausam vynui 10 g „Chereso“ – sausam ir saldžiam vynui 10 g „Madeira“ – saldžiam vynui 10 g „Aroma White“ – aromatingam vynui 10 g
Skaityti daugiau