Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

MATAVIMO PRIETAISAI

Gaminant vyną dar rekomenduočiau įsigyti kelis matavimo prietaisus.

Vandens termometras reikalingas tam, kad galėtume pasimatuoti misos ar sulčių temperatūrą, bei tam, kad neužplikytumėt vyno mielių.

Hidrometras reikalingiausias matavimo prietaisas ir jis sakyčiau privalomas turėti kiekvienam vyndariui. Dažnai manęs prašo pagalbos vyndarys dėl nenusisekusio pasigaminti vyno, bet jei jis nenaudojo hidrometro  tad ir padėti dažniausiai negaliu, nes reikalingi matavimo rezultatai.

Hidrometras  parodo:

  • Kiek cukraus yra misoje ar sultyse.
  • Kiek reikia dėti cukraus norint pasigaminti tam tikro stiprumo vyną.
  • Parodys ar vynas išrūgo ar ne.
  • Kiek liko nesurauginto cukraus vyne.
  • Kokio stiprumo vynas gavosi.

Kiek pažengusiems vyndariams rekomenduoju įsigyti rūgštingumo matuokli https://medeja.lt/vyno-gamyba/matavimo-prietaisai-indai/rugstingumo-matuoklis-acidimeter ir pH matuokli. Tuomet gaminsite subalansuotus harmoningus vynus.