Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

VYNO IŠPILSTYMAS IR UŽDARYMAS

Vynui subrendus reikia jį išpilstyti. Išpilstome į stiklinius 750 ml. talpos buteliu vynui. Butelius užkemšame kamštiniais arba sintetiniais kamščiais. Atkreipkite dėmesį į kamščius jų būna įvairiausių ir jie turi galiojimo terminą tad įsigykite juos tik specializuotose parduotuvėse.

Uoginams ar vaisiniams vynams užkimšti populiariausi natūralūs aglomeruoti kamščiai jiems užkimšti geriausias mechaninis De Luxe uždarytuvas. Tik šiam uždarytuvui geriausia rinktis aglomeruotus 38×23 kamščius. Aglomeruotais kamščiais uždarytas vynas gali stovėti iki 2 metų, tolesnis laikymas priklauso nuo laikymo sąlygų. Bet jei turite gerą rūsį vyną išlaikysite ir ilgiau.

Na o jei neturite sąlygų vynui laikyti geriau rinktis sintetinius 22×38 kamščius. Jiems tinka tik grindiniai uždarytuvai, kitokiais neuždarysite. Beje sintetiniais kamščiais uždarytus butelius galėsite laikyti vertikaliai nes jie neišdžiūva.

Uždarius vynus galite uždėti ir termokapsules, joms nereikia specialios įrangos, užtenka kelioms sekundėm pamerkti į verdantį vandenį arba pakaitinti statybiniu fenu. Įsitikinkite, kad termokapsulės tiktų jūsų turimiems buteliams nes kartais būna butelių kurių kakliukai storesni ir termokapsules uždėti sunkoka. 

Dar svarbi detalė, tai etiketės vyno buteliui, ant jos nurodome iš ko pagamintas vynas, derliaus metai, gamintojo vardas ar pavadinimas, alkoholio kiekis ir tūris. Galite susikurti savo etiketes arba nusipirkti jau gatavas.  Jei pirksite jau gatavas vyno etiketes ant jų jums reikės dar užsirašyti gamintojo vardą ar pavadinimą, derliaus metus, alkoholio kiekį ir tūrį.