Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

VYNO BRANDINIMAS

Vyną pasulfitavus reikia jį dar brandinti prieš išpilstant į butelius. Nebent gaminate jauną vyną kuris bus suvartotas per 3 mėnesius. Jauni vynai nebrandinami o iš karto supilstomi į butelius. Jei nebrandintą ir išpilstytą vyną laikysite ilgiau gali atsirasti daug nuosėdų buteliuose.

Jei norite vyną išlaikyti ilgiau reikia jį brandinti talpose. Geriausiai yra brandinti stiklinėje taroje , bet jei jos neturite galite brandinti ir toje pačioje fermentacinėje talpoje. Svarbu, kad indai būtų pilni, su minimaliu oro tarpo su įstatytu rauginimo vamzdeliu kaip ir fermentacijos metu. Deguonis dabar vyno priešas. Po fermentacijos indai būna nebe pilni, kad būtu pilni galite įleisti talpą kuri padidintu tūrį pvz. 5 ltr. „bambalį“.

Geriausia brandinti ne aukštesnėje nei 12˚C aplinkos temperatūroje.

 Brandinama per žiemą tuo metu lengviau užtikrinti vėsią temperatūrą. Brendimo metu iškrenta dar nuosėdų. Pavasariop ar vasaros pradžioje, prieš išpilstant vyną reikia, sifono vamzdelio pagalba, perpilti. Atskirti vyną nuo nuosėdų kurios susidarė bręstant vynui.