VYŠNIŲ VYNAS
25 litrams vyno užraugti Vyšnių vynas labai populiarus tarp vyndarių. Iš vyšnių galite pasigaminti ir puikaus sauso, ar desertinio vyno. Labai geras vynas gaunasi pridėjus vermuto žolelių, labai panašus į MARTINI vyną. Gaminant šį vyną kauliukų išimti nereikia, svarbu jų nepažeisti traiškant uogas. Kauliukus reikia pašalinti po keturių dienų fermentacijos, kartu su išspaudomis. Ilgiau laikyti negalima, nes kauliukai turi nuodingų medžiagų. VYŠNIŲ VYNAS 15–20 kg vyšnių 4–6 kg cukraus (priklausomai nuo to, kokio stiprumo gaminsite vyną) 5 g pektino fermento 7 g maistingųjų medžiagų „Nutriferm Start VIT FLO“ 10 g konservanto „Sorbosol“ 1 pakelio vyno mielių raudonajam ir rožiniam vynui. Mieles rinkitės pagal tai, kokį vyną gaminsite. 10 g „Redfruit-božole“ – jaunam, aromatingam vynui 10 g
Skaityti daugiau