VYNO SULFITAVIMAS
Subalansavus vyno skonį ir jį pasisaldinus (jei reikėjo) reikia vyną sulfituoti. Tai yra dedame konservantą, kad vynas galėtu stovėti ir negestų. Dažnai manęs klausia ar būtina naudoti konservantus?
Galite jų nedėti bet tokiu atveju vynui reikia užtikrinti laikymo sąlygas. Tokius vynus laikyti reikia žemesnėje nei 10˚C temperatūroje kitu atveju jie gali pradėti rūgti buteliuose. Tada iššaudo kamščius arba vynas surūgsta. Vynų nesulfituojant jie tampa pažeidžiami įvairių ligų. Tad rekomenduoju visus vynus sulfituoti.
Aš pats naudoju SORBOSOL konservantą. Konservantas išbarstomas vyno paviršiuje ir lengvai išmaišome. Konservanto grūdelių tirpinti nereikia, jie ištirps per laiką.