Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
a

VYNO SKONIO KOREKCIJA

   Po vyno išskaidrinimo paragaukite ir nuspręskite ar priimtinas skonis. Jis turėtu būti rūgštokas (sausas) ne visiems jis priimtinas ypač jei mėgstate saldesnius vynus. Jei mėgstate sausesnius vynus ir toks skonis priimtinas galima pereiti prie sulfitavimo.  Na o jei norite saldesnio reikia pasisaldinti. Vynas saldinamas cukrumi, fruktoze ar dekstroze. Vaisių ar uogų vynus saldinkite cukrumi arba fruktoze, o vynuoginius vynus cukrumi arba dekstroze.  Panašiai saldinimui užtenka iki 1.5 kg. cukraus ar iki 1 kg. fruktozės 23 litrams vyno pasaldinti. Bet tai kiekvieno skonio reikalas galima naudoti ir mažiau ir daugiau, dar priklauso nuo uogų ar vaisių bei rūgštingumo. Reikia ragauti ir saldinti po truputį nes įdėjus cukraus jo nebeišimsite ir vyną lengvai persaldinsite.

Saldinant, cukrų galima dėti tiesiai į vyną arba išsitirpinti nedideliame kiekyje vyno ir gautu sirupu saldinti. Svarbu, kad visas cukrus ištirptų.