Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Vynui subrendus reikia jį išpilstyti. Išpilstome į stiklinius 750 ml. talpos buteliu vynui. Butelius užkemšame kamštiniais arba sintetiniais kamščiais. Atkreipkite dėmesį į kamščius jų būna įvairiausių ir jie turi galiojimo terminą tad įsigykite juos tik specializuotose parduotuvėse. Uoginams ar vaisiniams vynams užkimšti populiariausi natūralūs aglomeruoti kamščiai jiems užkimšti geriausias mechaninis De Luxe uždarytuvas. Tik šiam uždarytuvui geriausia rinktis aglomeruotus 38x23 kamščius. Aglomeruotais kamščiais uždarytas vynas gali stovėti iki 2 metų, tolesnis laikymas priklauso nuo laikymo sąlygų. Bet jei turite gerą rūsį vyną išlaikysite ir ilgiau. Na o jei neturite sąlygų vynui laikyti geriau rinktis sintetinius 22x38 kamščius. Jiems tinka tik grindiniai uždarytuvai, kitokiais neuždarysite. Beje sintetiniais kamščiais uždarytus butelius

Vynas buteliuose taip pat bręsta, keičiasi jų skonis. Todėl svarbu užtikrinti geras laikymo sąlygas. Geriausia vynus laikyti yra 10 - 12˚C ir kai oro drėgmė 70%. Buteliai uždaryti natūraliais kamščiais laikomi suguldyti (horizontaliai), sintetiniais kamščiais galima laikyti ir sustatytus (vertikaliai). Vengti skersvėjų ir intensyvių kvapų (pvz. benzino).  Čia apie vyno gamybos pagrindus ir baigčiau. Daugiau informacijos rasite įsigiję mano knygą „NAMINIO VYNO GAMYBA“. Gaminkite gerus vynus.