Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

MATAVIMO PRIETAISAI

Gaminant vyną dar rekomenduočiau įsigyti kelis matavimo prietaisus.

Vandens termometras reikalingas tam, kad galėtumėte pasimatuoti misos ar sulčių temperatūrą bei tam, kad neužplikytumėt vyno mielių.

Hidrometras reikalingiausias matavimo prietaisas, privalomas turėti kiekvienam vyndariui. Dažnai vyndariai prašo patarimų, ką daryti tokiu atveju, jeigu pasigaminti vyno visgi nepavyko. Bet jeigu vyndarys nenaudojo hidrometro, padėti dažniausiai nebeįmanoma, nes yra reikalingi matavimo rezultatai.

Hidrometras  parodo:

  • Ar vynas išrūgo ar ne.
  • Kiek reikia dėti cukraus norint pasigaminti tam tikro stiprumo vyną.
  • Kiek cukraus yra misoje ar sultyse.
  • Kiek liko nesurauginto cukraus vyne.
  • Kokio stiprumo pagamintas vynas yra.

Kiek pažengusiems vyndariams rekomenduoju įsigyti rūgštingumo matuoklį: https://bitly.ws/3aMbx ir pH matuoklį. Šios priemonės padės gaminti subalansuotus harmoningus vynus.