Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Blog List Right Sidebar

HomeBlog List Right Sidebar (Page 4)

25 litrams vyno užraugti Vyšnių vynas labai populiarus tarp vyndarių. Iš vyšnių galite pasigaminti ir puikaus sauso, ar desertinio vyno. Labai geras vynas gaunasi pridėjus vermuto žolelių, labai panašus į MARTINI vyną.     Gaminant šį vyną kauliukų išimti nereikia, svarbu jų nepažeisti traiškant uogas. Kauliukus reikia pašalinti po keturių dienų fermentacijos, kartu su išspaudomis. Ilgiau laikyti negalima, nes kauliukai turi nuodingų medžiagų.                                                                 VYŠNIŲ VYNAS 15–20 kg vyšnių 4–6 kg cukraus (priklausomai nuo to, kokio stiprumo gaminsite vyną) 5 g pektino fermento  7 g maistingųjų medžiagų „Nutriferm Start VIT FLO“ 10 g konservanto „Sorbosol“  1 pakelio vyno mielių raudonajam ir rožiniam vynui. Mieles rinkitės pagal tai, kokį vyną gaminsite. 10 g „Redfruit-božole“ – jaunam, aromatingam vynui 10 g

25 litrams vyno užraugti Aronija, dar vadinama juodavaisiu šermukšniu. Iš šių uogų pagamintas vynas yra gero skonio, gražios spalvos ir turi daug taninų. Labai tinka ilgai brandinti, su laiku skonis tik gerėja.  Vyno gamybai jums reikės 7,5 kg aronijų 4–6 kg cukraus (priklausomai nuo to, kokio stiprumo gaminsite vyną) 5 g pektino fermento  7 g maistingųjų medžiagų „Nutriferm Start VIT FLO“  10 g konservanto „Sorbosol“ 1 pakelio vyno mielių raudonajam ir rožiniam vynui. Mieles rinkitės pagal tai, kokį vyną gaminsite. 10 g „Redfruit-božole“ – jaunam, aromatingam vynui 10 g „SYRAZ - ES 488“ – brandintam, aromatingam vynui 10 g „ES 401“ – aromatingam, jaunam ir vidutinio brandinimo vynui. 10 g „Bordo“ – sausam vynui 10 g „Burgundiškų“ – sausam ir saldžiam

25 litrams vyno užraugti Obuolių vynas pastaruoju metu yra nuvertinamas kaip vynas. Bet tuo pačiu labai populiarus tarp vyndarių, nes Lietuvoje gausu obuolių. Jei vynui gaminti pasirinksite tinkamą obuolių veislę tai pagamintas vynas gali ir nustebinti.  Dažnas pradeda savo vyndario kelią būtent nuo obuolių vyno. Vynui gaminti tinkamiausi rudeniniai ir žieminiai obuoliai, pvz., antaniniai, piepiniai, pilkieji, strumiliniai, rudeniniai dryžuotieji, sierinka vyninis, renatai ir kt. Galima obuolius ar jų sultis maišyti tarpusavyje, pagardinti kitomis uogomis ar sultimis, pvz., aronijų. Galima pridėti džiovintų uogų, pvz., erškėtuogių, šermukšnių. OBUOLIŲ VYNAS IŠ SULČIŲ Gaminant obuolių vyną iš sulčių, jų nereikia skiesti vandeniu. Svarbu, kad obuoliai nebūtų įpuvę ar sudaužyti. Pradėję pūti obuoliai duos vynui prastą skonį,

Tai vienintelės uogos, turinčios tiek daug natūralaus cukraus, kad gaminant vyną nereikia pridėtinio cukraus. Vis dėlto pakankamai cukraus sukaupia vynuogės, augančios pietų kraštuose, kur daug saulės. Lietuvoje per šalta, saulės mažai, todėl gaminant vyną dažniausiai cukraus reikia pridėti. Pastaraisiais metais (2018 m., 2019 m.) kai kurios vynuogių veislės sukaupė pakankamai cukraus ir jo dėti papildomai nereikėjo. Gaminant vyną reikia atsižvelgti ne tik į cukraus kiekį vynuogėse, bet ir į rūgštingumą. Desertinėse vynuogėse yra daug cukraus, bet nėra rūgšties, jų skonis saldus, nesijaučia jokios rūgštelės. Tokios vynuogės nėra tinkamos vynui gaminti, nes vynas iš saldžių, desertinių vynuogių bus prėsko skonio, tokį vadinu „bedvasiu“. Vyninėse vynuogėse yra ir cukraus, ir rūgšties, jų

Pienių vynas – vienas iš egzotiškesnių vynų kuris yra gintarinės spalvos, gėlių aromato ir skonis primena medų. Gaminant šį vyną labai svarbu gaminti tiksliai pagal receptą, nepradėti improvizuoti. Buvo atvejis, kad vienais metais pasipylė skambučiai su prašymu padėti išgelbėti pienių vyną, visiems gavosi žalsvos spalvos, kartus vynas. Išaiškėjo, kad visi skambinusieji gamino pienių vyną pagal receptą kurį rado rimtame žurnale (pavadinimo neskelbsiu). O žurnale buvo parašyta, kad naudojami visi žiedai (su žalia dalimi) užtenka tik nupilti šaltu vandeniu. Tai daugeli ir sugundė nes lengva pasigaminti, juk žaliavos paruošimas pienių vynui ir yra pati sunkiausia dalis o čia nupylei vandeniu ir viskas. Deja padėti šiuo atveju nebeįmanoma, bereikalingai sugaištas laikas

25 litrams vyno užraugti Vyno gamybai jums reikės 3 kg miežių grūdų (nedaigintų)11 g imbiero6 citrinų                                                                      6 apelsinų1,3 kg baltųjų begrūdžių razinų4–6 kg cukraus (priklausomai nuo to, kokio stiprumo gaminsite vyną)7 g maistingųjų medžiagų „Nutriferm Start VIT FLO“  10 g konservanto „Sorbosol“1 pakelio vyno mielių baltojo ir rožinio vyno gamybai. Mieles rinkitės pagal tai, kokios rūšies vyną gaminsite:10 g „Steinberger“ – sausam vynui10 g „Chereso“  –  sausam ir saldžiam vynui 10 g „Madeira“ – saldžiam vynui10